Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rezort vnútra ide nakupovať vo veľkom: Tender na oblečenie za vyše 5 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rezort vnútra spustil veľkú súťaž na nákup oblečenia pre policajtov a vojakov. Hodnotu tendra vyčíslili na 5 063 520 eur, za ktoré chce ministerstvo nakupovať oblečenie najbližšie štyri roky. Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania, ktoré zverejnili vo vestníku verejného obstarávania.

Ministerstvo chce obstarávať pracovné rovnošaty pre svoje zložky. Výsledkom súťaže majú byť rámcové dohody s tromi firmami. Nakupovať oblečenie by chcel od nich rezort štyri roky. Technické požiadavky, ako aj predpokladané množstvá jednotlivých druhov oblečenia uvedú v súťažných podkladoch. Požiadať o ne možno do 10. mája. Kritériom pri vyhodnotení ponúk bude najnižšia cena.

Vlani nakúpil rezort vnútra 12 druhov súčasní rovnošiat za 950-tisíc eur. Išlo napríklad o pánske letné aj zimné nohavice, sukne či saká so striebornými a zlatými gombíkmi. Televízia JOJ v polovici marca informovala, že najpoužívanejšie veľkosti v policajných skladoch prevažne chýbajú. "Veľkosti najčastejšie používané sú nedostatkové pri polokošeliach, tričkách a pracovných nohaviciach," potvrdila v marci hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová. Podľa nej nie je možné pri plánovaní nákupov presne definovať, aké veľkosti budú požadované, pričom tie najžiadanejšie sa objednávajú v najväčších počtoch. "Problém s nedostatkom niektorých súčastí rovnošiat sa rieši ich zabezpečením prostredníctvom verejného obstarávania," dodala. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu