Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sulík bude vysvetľovať, nepovedal, či stále vidí nepriateľov

Richadr Sulík
Richadr Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík je pripravený vysvetliť kolegom z opozície svoje slová o tom, že v Robertovi Ficovi (Smer-SD) mala SaS súpera, ale na koaličnej rade nepriateľov. Či ich tak vníma aj dnes, keď už spolu sedia v opozícii, zatiaľ nepovedal. Vysvetliť im to chce osobne.

"Chcem im porozprávať o tom, čo bude SaS robiť ďalej. Myslím, že to stretnutie nebude nadarmo," podotkol Sulík, ktorý sa s predstaviteľmi Ľudovej platformy stretne prvýkrát od svojho znovuzvolenia na čelo liberálov.

Na margo situácie v SaS zopakoval, že vyjadrenia jeho vyzývateľa Jozefa Kollára mu pripadajú neúprimné. "Nech sa to konečne vykryštalizuje, aby sme sa v SaS mohli venovať politickej práci," zaželal si.

Predseda Mostu-Híd Béla Bugár, ktorý najviac volá po vysvetlení Sulíkovych výrokov, chce hovoriť o tom, ako to vlastne v SaS vyzerá. "Ak sa SaS rozpadne, s kým sa máme dohodnúť?" pýtal sa. Za jeden z najväčších problémov považuje situáciu v Bratislavskom kraji, kde z čela vyjednávacieho tímu SaS o nomináciách do krajských volieb odstúpil Juraj Miškov. Viesť ho má po novom Sulík.

Líder SDKÚ-DS Pavol Frešo zopakoval, že na rokovanie prichádza s posolstvom o potrebe spoločného postupu stredopravých strán. "Aj tento týždeň som sa stretol s desiatkami voličov SDKÚ-DS a ďalšími voličmi stredopravých strán a keby oni mohli rozhodnúť, do pár minút by zahlasovali za stredopravé koalície do župných a prezidentských volieb. Toto posolstvo prinášam, aby sme dali preč malicherné spory," uviedol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu