Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Abrhan: Spolupráca nemôže byť, ak mal Sulík nepriateľov v koalícii

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ďalšia spolupráca so SaS bude kľúčovou otázkou, ktorú podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana treba nastoliť na stredajšom rokovaní lídrov Ľudovej platformy s predsedom SaS Richardom Sulíkom.

Na marcovom kongrese vraj povedal, že SaS dlho trvalo, kým zistila, že ich súper je Robert Fico, ale ich nepriatelia sedia na koaličnej rade. Ak tieto slová Sulík potvrdí, Abrhan si nevie predstaviť ďalšiu spoluprácu s ním.

„Ak to Sulík potvrdí, neviem ako by spolupráca mohla pokračovať. V KDH máme zásadu trikrát a dosť,“ povedal s tým, že Sulík už dvakrát šancu dostal. Prvýkrát po voľbe generálneho prokurátora, keď rokoval s Mariánom Kočnerom, druhýkrát po hlasovaní SaS za vyslovenie nedôvery vláde Ivety Radičovej. „Ak potvrdí, že nás považuje za nepriateľov, tak je ťažko si predstaviť spoluprácu,“ dodal Abrhan.

Predstavitelia opozičných strán KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS sa so Sulíkom stretnú na jeho pozvanie v stredu. Predsedovia štyroch opozičných strán majú hovoriť o zvolaní mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej sa má hovoriť o rastúcej nezamestnanosti.

Zámerom zvolávateľov schôdze je zaviazať vládu, aby predložila konkrétne opatrenia na zlepšenie podmienok pre tvorbu pracovných miest. Predseda strany SaS Richard Sulík chce na stretnutí ako staronový predseda predstaviť najbližšie plány SaS. Hovoriť by sa malo aj o voľbe predsedu Najvyššieho kontrolného úradu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu