Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Poslanci môžu piť alkohol v práci: Zákon neprešiel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci NR SR, ktorí prídu na rokovanie parlamentnej schôdze pod vplyvom alkoholu, napokon z rokovacej sály vykazovaní nebudú. Poslanci Národnej rady SR dnes neposunuli do druhého čítania návrh Branislava Škripeka (OĽaNO), ktorý žiadal, aby vykázaní členovia snemovne nedostali za tento deň plat.

Škripeka vraj vždy pohoršovalo, keď videl, že poslanci, ktorí hlasovaním rozhodujú o osudoch ľudí, mohli byť v práci opití. "V každej inej práci hrozí zamestnancovi za požitie alkoholu výpoveď. Takéto správanie poslanca je nemorálne a v rozpore s princípmi rovnosti a dobrých mravov. Každý pracujúci človek je povinný podrobiť sa vyšetreniu na zistenie alkoholu alebo inej návykovej látky, ak je podozrivý, že sa nachádza pod ich vplyvom a mohol by v takom stave podávať znížený pracovný výkon a spôsobiť škodu," povedal.

Podľa jeho novely sa mal poslanec, ktorý je viditeľne pod vplyvom alkoholu, podrobiť na podnet niektorého z poslaneckých klubov dychovej skúške. V prípade pozitívneho výsledku, ale tiež, ak by skúšku odmietol, by sa jeho vykázanie zo sály považovalo za neospravedlnenú neúčasť na rokovacom dni. Škripek priznal, že podnetom pre tento návrh bol pre neho poslanec Smeru-SD Ján Senko, ktorý si pred svojím vystúpením v sále koncom minulého roka údajne dal za pohárik, ale aj bývalý líder národniarov Ján Slota.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu