Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SNS: Toto je deväť pochybení súčasnej vlády!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) pripomína vládnemu kabinetu deväť chýb súčasnej vlády, ktoré podľa nej vedú k úpadku Slovenska, k zhoršeniu situácie občanov aj podnikateľov. Reaguje tým na vyhlásenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý rok po parlamentných voľbách konštatoval, že mu zatiaľ nikto žiadne chyby neukázal.

SNS poukazuje na nerešpektovanie opozičných nominantov v strategických úradoch, ako sú Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) či Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO), čím dochádza k zlyhaniu kontrolných mechanizmov.

Rovnako sa im nepozdávajú stretnutia Fica s jeho maďarským partnerom Viktorom Orbánom. "Výsledkom toho je zvyšovanie arogancie šéfa maďarského vládneho kabinetu vo vzťahu k Slovákom na Slovensku, i voči Slovákom v Maďarsku," poznamenal predseda SNS Andrej Danko.

Za tretiu chybu považuje daňové omyly. "Zvýšenie dane z pridanej hodnoty neprinieslo do štátneho rozpočtu očakávanú vyššiu sumu, čo potvrdil aj minister financií Peter Kažimír," dodal Danko. Zánik rovnej dane, zvýšenie dane z príjmu a odvodového zaťaženia zase podľa neho likviduje živnostenský stav.

Rovnako kritizuje neuplatnenie predkupného práva pri predaji Slovenského plynárenského priemyslu (SPP). "Strategický podnik, ktorý ročne zarába 600 miliónov eur, vláda ponechala finančným skupinám," podčiarkol Danko.

Zmena Zákonníka práce a zmeny pri dohodách o pracovnej činnosti či dohodách o vykonaní práce majú podľa neho za následok zvýšenie nezamestnanosti a prepúšťanie, čo vplýva na kúpnu silu obyvateľov a útlm ekonomiky.

"Vláda ignoruje štrajk učiteľov a pedagogických pracovníkov, nerieši ich situáciu a celkovým postojom ponižuje túto skupinu zamestnancov," upozorňuje ďalej Danko.

Za neprehliadnuteľnú chybu označil neriešenie problémov v zdravotníctve, zvyšovanie nátlaku na lekárov a zdravotné sestry, pochybné transakcie hraničiace v niektorých nemocniciach a tiež snahu o vytvorenie monopolu jednej zdravotnej poisťovne.

"Deviatou, veľmi vážnou chybou, je pokračovanie v politizácii voľby generálneho prokurátora," uzavrel líder národniarov. Pokúsime sa získať stanovisko Úradu vlády SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu