Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na projekty firiem do výskumu a vývoja pôjde 1,5 mil eur

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva vypísalo výzvu na predkladanie návrhov projektov v rámci finančnej schémy EUREKA SK, ktorá podporuje zvyšovanie investícií firiem do výskumu, vývoja a konkurencieschopnosti. Na riešenie projektov v tejto výzve pôjde 1,5 milióna eur.

Cieľom schémy je poskytnúť účelovú podporu úspešným slovenským riešiteľom programu EUREKA zo štátneho rozpočtu. Má sa tak dosiahnuť zvyšovanie objemu investícií slovenských firiem do výskumu a vývoja, podpora medzinárodnej spolupráce v aplikovanom výskume a rastu konkurencieschopnosti slovenských firiem ako aj vytváranie nových inovovaných produktov a služieb.

"Celkový objem finančných prostriedkov určených na riešenie projektov v rámci tejto výzvy predstavuje 1,5 mil eur na celé obdobie riešenia projektov. Podporené budú projektové žiadosti z oblastí energetiky, ochrany životného prostredia a kvality potravín a informačných a komunikačných technológií,“ konkretizoval minister školstva Dušan Čaplovič.

O účelovú podporu projektu v rámci programu EUREKA SK môže požiadať právnická alebo fyzická osoba so sídlom v SR, ktorá sa zaoberá výskumom a vývojom, pričom oprávnení žiadatelia sú v zmysle príslušného zákona držiteľmi certifikátu o spôsobilosti na vykonávanie výskumu a vývoja. Účelovú podporu môžu dostať len tí žiadatelia, ktorých projekty získali štatút EUREKA po schválení Skupinou na vysokej úrovni EUREKA. Maximálna dĺžka riešenia projektu je 36 mesiacov.

Žiadosti je potrebné predložiť elektronicky prostredníctvom on-line informačného systému do 4. apríla 2013. Ďalšie informácie o podmienkach výzvy sú na internetovej stránke www.vedatechnika.sk, informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu