Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šéf SDKÚ Frešo zvozil Žitňanskú: Je neschopná a pomáha Ficovi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Zdá sa, že SDKÚ bude nasledovať svojich kolegov z opozície. Poslanci Lucia Žitňanská a Miroslav Beblavý dnes oznámia založenie platformy v rámci strany s názvom Tvoríme Slovensko. V kuloároch sa hovorí o tom, že za ňou stojí bývalý šéf Mikuláš Dzurinda. Predseda SDKÚ Pavol Frešo sa snaží vzburu zachytiť už v začiatkoch. Tvrdí, že obaja majú nadštandardný priestor komunikovať za stranu, a preto nechápe, prečo chcú trieštiť pravicu a pomáhať Robertovi Ficovi.

Žitňanská nevylúčila, že projekt, ktorý rozbehla, má za cieľ vznik novej strany. Hovorí sa o tom, že medzi prvými záujem o vstup k nej prejavila nedávno zrušená nitrianska organizácia, ktorej šéfoval škandálmi ovenčený Ondrej Ščurka. Ešte pred dnešným stretnutím oboch „vzbúrencov“, na ktoré má prísť aj člen Most-Híd Andrej Hrnčiar a odídený kádehák Radoslav Procházka, však vyhlásil predseda SDKÚ Frešo, že o žiadnej aktivite Žitňanskej nevedel, nebola o nej reč na pôde strany a že to vníma negatívne.

Ja osobne som z toho sklamaný, že nikto z vedenia ani viacerí poslanci NRSR za SDKÚ-DS o tom neboli informovaní a nedostali na prezentáciu pozvánku. Včera sme boli na verejnej diskusii v Partizánskom a stretli sme sa s voličmi aj s členskou základňou a tá je úprimne povedané z takýchto krokov znechutená. Jednoducho takéto postupy našich členov mätú,“ povedal Topkám po dnešnej tlačovej konferencii. Podľa neho v SDKÚ po výmene vedenia má každý z poslancov slobodný priestor pracovať, prinášať myšlienky bez toho, aby sa hanbil za stranu, ktorá ho nominovala.

Naznačil, že Žitňanská a Beblavý chcú takto zakryť svoju neschopnosť. „Tieto aktivity pomáhajú Robertovi Ficovi a jeho vláde pokračovať v tom, čo započali a to ničenie ekonomickej perspektívy Slovenska. Problémom nie sú nové myšlienky, ale schopnosti niektorých poslancov zaujať a presadiť ich vo vlastných radoch,“ dodal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu