Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Madej zo Smeru: Opozícia politicky zneužila inštitút obžaloby prezidenta

Róbert Madej
Róbert Madej (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozícia podľa poslanca Smeru-SD Róberta Madeja politicky zneužila inštitút obžaloby prezidenta. Vyhlásil to v diskusnej relácii RTVS O päť minút 12. Jeho oponent poslanec SaS Martin Poliačik je však presvedčený, že ich povinnosťou je upozorniť, keď sú presvedčení, že došlo k porušeniu ústavy.

Podľa Poliačika chcú dať signál všetkým občanom, že keď niekto porušuje pravidlá, bude braný na zodpovednosť. Kritizoval postup šéfa parlamentu Pavla Pašku, ktorý opustil rokovanie mimoriadnej schôdze k návrhu obžaloby na prezidenta SR Ivana Gašparoviča. Využil podľa neho situáciu, aby "politicky nabrýzgal na svojich oponentov a potom zbabelo ušiel". "Ja za politickú frašku považujem to, keď predseda parlamentu aj so svojimi poslancami zdúchne z parlamentu a záverečná bodka je jediná, Smer urobí všetko pre to, aby sa na generálnu prokuratúru náhodou nedostal človek, ktorý by kontroloval NKÚ, GP. Boja sa, že by sa im niekto pozeral na prsty," vyhlásil Poliačik v relácii.

Madej si myslí, že opozícia si dala vlastne gól do vlastnej bránky, keď na jednej strane chcela diskutovať o obžalobe prezidenta, ale na druhej strane schôdzu prerušila do 12. marca. Podľa Madeja nemožno prezidentovi vyčítať, že porušil ústavu a už vôbec nie úmysel pri nevymenovaní Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu