Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po Slávikovi prišiel úder od prezidenta: Silné slová kvôli dvojníkovi!

Prezident v skafandri na Slávikovi 2012. Alebo nie? Zobraziť galériu (8)
Prezident v skafandri na Slávikovi 2012. Alebo nie? (Zdroj: Ján Zemiar, Dee)

BRATISLAVA – Prezident opäť na smiech! Z hlavy štátu si vystrelili v priamom prenose počas nedeľňajšieho udeľovania hudobných cien Slávik 2012. Na pódium vystúpil muž, ktorého podobnosť s Ivanom Gašparovičom bola zarážajúca. My sme preto oslovili hovorcu prezidenta Mareka Trubača, čo na tento kúsok hovorí samotný prezident!


Nedeľňajší prenos z udeľovania hudobných cien prekvapil hneď niekoľkokrát. Kým najprv sa celebritný párik Sisa Lelkes Sklovská a Juraj Lelkes postaral o škodoradostný smiech publika, keď meno bronzového mužského Slávika vyhlásili skôr, ako boli vôbec známe nominácie, prišiel ďalší nečakaný moment.

Ujo, už odstúpte!

Pred vyhlásením Absolútneho Slávika totiž na pódium v bratislavskej Inchebe priniesol obálku s menom víťaza kozmonaut v skafandri, z ktorého sa po zložení prilby vykľul verný dvojník Ivana Gašparoviča. Na paškál si ho v priamom prenose vzali Michal Hudák spolu so Štefanom Skrúcaným.

Kým fúzatý šedivý muž s okuliarmi sa len mlčky usmieval, moderátori ho rozhodne nešetrili. Z hľadiska prichádzal potlesk striedajúci výbuch smiechu, keď ho Hudák oslovil ujo: „Ďakujeme, už Vás nepotrebujeme“ alebo Skrúcaného: „Už odstúpte!“

Dvojník Ivana Gašparoviča prišiel
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Trubač sa pustil do autora programu

Vystúpenie rozprúdilo debatu na internete, kde proti sebe stoja dva tábory. Jedni zapracovanie Gašparovičovho dvojníka do programu vnímajú ako svetlý bod inak trápneho programu, druhí sú zase presvedčení, že to scenáristi tentoraz prehnali.

Nás preto zaujímal názor samotného prezidenta, ako toto na prvý pohľad humorne ladené vystúpenie vníma on sám. V prezidentskej kancelárii však scénka zjavne nenašla pochopenie. „Humor prezentovaný počas nedeľňajšieho Slávika bol na úrovni jeho autora. Prezidenta volilo milión 250-tisíc občanov a je to podstatne viac hlasov ako tých, ktoré získal Zlatý Slávik,“ uviedol pre Topky Marek Trubač. „To je asi všetko, čo k tomu môžem povedať. Každý si spraví názor sám,“ dodal.

Na Skrúcaného „Už odstúpte!“ reagoval slovami: „Nie som si istý, či by mal pán Skrúcaný vôbec čo moralizovať,“ pričom dodal, že naráža na udalosti z minulosti, ktoré však nechcel bližšie konkretizovať.

Dvojník Ivana Gašparoviča prišiel
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Jan Zemiar)
Dvojník Ivana Gašparoviča prišiel
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Gašparovičov dvojník je v skutočnosti školník

Zaujímavé je, že sa na takýto výstrelok nechal nahovoriť prezidentov dvojník Karol Bednárik, školník na základnej škole v bratislavskej Trnávke. Toho sme totiž stretli pred dvoma rokmi počas Dňa otvorených dverí v Prezidentskom paláci, kde ľuďom vďačne rozdával autogramy a fotil sa s nimi.

Deň otvorených dverí v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky.sk, Daniela Dobáková)

Bednárik vtedy vysvetlil, že podujatia, kde sa objaví prezident, navštevuje rád a pravidelne. Sám priznal, že podoba s prezidentom má niekedy aj svoje výhody. „Stáva sa mi, že ma ľudia, najmä v kúpeľoch, zastavujú a chcú sa so mnou odfotiť. A samozrejme sa ku mne správajú vďaka tejto podobe lepšie,“ dodal so smiechom.

Či to dvojník cíti rovnako aj dnes, keď si verejnosť z Ivana Gašparoviča s pravidelnosťou uťahuje, isté nie je. Možno aj kvôli tomu sa nechal nahovoriť na nedeľňajší "kozmický kúsok".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu