Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Procházka sa KDH snažil zmeniť: Kandidovať za nich už nebude!

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Poslanec parlamentu za Kresťanskodemokratické hnutie Radoslav Procházka už v budúcnosti nebude za toto hnutie kandidovať do parlamentu. Vyhlásil to dnes na rokovaní Rady KDH v Banskej Bystrici a následne informoval médiá na brífingu s tým, že o tom, či vystúpi KDH a jeho parlamentného klubu, bude informovať po najbližšej parlamentnej schôdzi.

Dôvodom je nezáujem KDH o jeho programovú platformu Alfa, ktorú Rade KDH predstavil ešte v októbri a dnes k nej očakával jasnú odpoveď.

„Prišiel som do hnutia pred tromi rokmi a od samého začiatku som sa usiloval o jeho zmenu na dynamickú a modernú stranu chápajúcu svoje poslanie ako napĺňanie reálnych potrieb tohto štátu a jeho občanov. Usiloval som sa najskôr o zmenu vnútorných pomerov, posilnením regiónov a členskej základne – márne. Usiloval som sa potom o zásadnú programovú obnovu hnutia a vždy som sa dočkal tej istej odpovede v duchu KDH-ckej tradície – dnes ešte nie, je to príliš rýchlo,“ povedal Procházka. Dodal, že dnes chcel od Rady KDH vidieť, či je v KDH reálny dopyt po zmene na úrovni strany aj v štáte. Neprešlo však ani, podľa neho zmierlivé minimalistické uznesenie Márie Sabolovej o zapracovaní téz z Alfy do pripravovaného základného programu KDH.

Alfa podľa Procházku bude pôsobiť ako občianske združenie a platforma pre prípravu riešení pre štát a zároveň ako priestor pre „sieťovanie novej generácie odborníkov.“ 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu