Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Procházka uvažuje nad odchodom z KDH: Ak nebudú chcieť Alfu, končí

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak KDH nebude chcieť Alfu, nebude mať ani Radoslava Procházku. „Kvôli zmene štátu podľa vzoru Alfa som a budem v politike a ak KDH nebude chcieť Alfu, nebude mať ani mňa, také jednoduché to je. Myslím si, že to tak vyhovuje obom stranám a tak, ako sa na rozhodnutie Rady v tomto smere teší vedenie, tak sa naň teším aj ja," vyhlásil Procházka.

V sobotu sa v Banskej Bystrici stretnú členovia Rady KDH. Procházka im svoju platformu predstavil na jeseň a po troch mesiacoch očakáva odpoveď najvyššieho straníckeho orgánu medzi snemami.

Procházka prirovnal jeho pôsobenie v KDH k pôsobeniu v družstve sálového futbalu. „V sálovom futbale, kde hrám prvú bratislavskú ligu, sa motáme v dolnej polovici tabuľky aj kvôli mne a trápi ma to. Za to, v akom stave je dnes KDH, ale nemôžem a snažil som sa to zo všetkých síl zmeniť. Najskôr pokusom o zmenu vnútorných pomerov smerom k posilneniu regiónov, potom pokusom o programovú infúziu. Obe zmeny sú naliehavé a o rok už na ne bude neskoro," zdôraznil.

Podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka diskusia o platforme Alfa nie je samostatný bod programu na Rade KDH. Bude sa však o nej hovoriť v rámci správy konzília o dlhodobom programe hnutia na desať rokov. „Tak ako Procházka aj viacerí podpredsedovia dali programové návrhy. Preto sa predstaví harmonogram prípravy programu na 10 rokov a v rámci toho sa bude zaoberať konzílium aj programovými návrhmi Procházku,“ povedal Moravčík.

Programovú platformu Alfa vo vnútri Kresťanskodemokratického hnutia predstavil Procházka na rokovaní Rady KDH v Skalici 20. októbra. Alfa je podľa neho odpoveďou na súčasný stav Slovenska a na súčasný stav KDH a pravice. Prvoradou ambíciou Procházku je presvedčiť pre svoj program ľudí v KDH a získať tak mandát na jeho presadzovanie.

Programová platforma Alfa sa v decembri zmenila na občianske združenie Alfa Slovensko. „Združenie je založené, na jeho formálny vznik je však potrebná ešte registrácia na ministerstve vnútra. V januári predstavíme aj prvú správnu radu a ďalšie aktivity,“ povedal pred Vianocami zakladateľ Alfy Radoslav Procházka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu