Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poliačik sa na sociálnej sieti vyjadril k Matovičovi: Je psychopat slovenskej politiky

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič je psychopat slovenskej politiky. Myslí si to o ňom poslanec Národnej rady SR za SaS Martin Poliačik, ktorý na sociálnej sieti Facebook reaguje na Matovičovo tvrdenie, že šéf liberálov Richard Sulík nepodpísal návrh obžaloby prezidenta SR Ivana Gašparoviča.

"Tak, Igor Matovič zase robí za Fica špinavú robotu - zavádza a klame, len aby na seba upútal pozornosť. Keď raz niekto bude písať prácu o psychopatoch v slovenskej politike, na tohto pána by určite nemal zabudnúť," píše na Facebooku Poliačik.
      
Na Matovičovo tvrdenie reagovala SaS aj stanoviskom na svojej internetovej stránke. "Nie je pravda tvrdenie poslanca Igora Matoviča v dnešnej diskusnej relácii TV SME Na rovinu, že predseda SaS Richard Sulík nepodpísal návrh obžaloby prezidenta Ivana Gašparoviča," uvádza sa v stanovisku liberálov.
      
Matovič podľa SaS navodzuje vo verejnosti falošný dojem, že Sulík má s dokumentom či spoločným postupom opozičných síl v tejto veci nejaký problém. "Nemá. Naopak, je jedným z jeho iniciátorov," zdôrazňujú liberáli, ktorí očakávajú, že Matovič uvedie túto dezinformáciu na pravú mieru.
      
Opozícia podala návrh obžaloby do parlamentu 17. januára. Prezidenta Ivana Gašparoviča obviňuje z úmyselného porušenia ústavy, ktorého sa mal dopustiť nevymenovaním Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. Parlament bude musieť návrh prerokovať do 30 dní. V tomto termíne má rozhodnúť, či obžalobu posunie na Ústavný súd SR. Aby sa tam dostala, musí získať v parlamente podporu minimálne 90 hlasov. Opozícia ich má len 67, nie všetci opoziční poslanci pritom obžalobu podporujú. Vládny Smer-SD avizoval, že na obžalobu hlasy nedá. Nevidí na ňu dôvody.
      
Podanie návrhu na obžalobu iniciovala opozičná SaS, podporu našla u KDH, SDKÚ-DS, Mosta-Híd a časti poslancov klubu OĽaNO vrátane jeho šéfa Jozefa Viskupiča a podpredsedníčky parlamentu Eriky Jurinovej. Matovič návrh nepodporil.
      
Predstavitelia opozície podľa prezidentovho hovorcu Mareka Trubača nemajú žiadny právny základ, na ktorom by postavili obžalobu prezidenta za to, že nevymenoval Čentéša za generálneho prokurátora. "Prezident konal v zmysle Ústavy SR a svojich právomocí. Za svojím rozhodnutím nevymenovať Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora si stojí," uviedol. Hlava štátu podľa neho môže aj nevymenovať kandidáta na generálneho prokurátora, a to z dôvodov, ktoré prezident opísal na deviatich stranách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu