Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kollár z SaS: Fico s Gašparovičom sa vysmievajú slušným ľuďom

Jozef Kollár
Jozef Kollár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obštrukcie v súvislosti s nevymenovaním generálneho prokurátora, ktoré režíruje premiér Robert Fico spolu s prezidentom republiky Ivanom Gašparovičom, sú podľa poslanca NR SR Jozefa Kollára z SaS výsmechom všetkým slušným ľuďom v tejto krajine, a to priamo do tváre.

"Generálna prokuratúra spolu s NKÚ dlhodobo a cielene nemajú svojho šéfa. Sú to pritom najsilnejšie kontrolné orgány v štáte. Vyvstáva preto otázka, komu to má slúžiť? Záujmovým skupinám, ktoré sa snažia ovládnuť štát? Obávam sa, že tu ide o reálne podkopávanie demokracie a základov štátu," povedal Kollár.

Národná rada SR dnes neschválila program 13. schôdze, diskusia o dôvodoch nevymenovania Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora prezidentom SR Ivanom Gašparovičom teda nebola. Za program nehlasovali poslanci vládnej strany Smer-SD, ktorí majú v parlamente nadpolovičnú väčšinu. Proti programu schôdze bolo 74 poslancov. Program schôdze podporilo 59 opozičných poslancov, ktorých však nebolo dosť, aby program mohli bez podpory vládnych poslancov schváliť. Jeden poslanec sa zdržal hlasovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu