Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dostavba diaľnice medzi Žilinou a Ružomberkom je životne dôležitá, tvrdí Fico

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

RUŽOMBEROK - Pre celé Slovensko je životne dôležitá čo najrýchlejšia dostavba citeľne chýbajúcich úsekov diaľnice D1 medzi Žilinou a Ružomberkom. Premiér Robert Fico to uviedol na tlačovom brífingu počas dnešnej pracovnej návštevy metropoly dolného Liptova.

"Cestovať autom zo Žiliny do Ružomberka alebo opačne je v úvodzovkách naozaj veľký zážitok. Preto ma mimoriadne mrzí, že PPP projekt, ktorý bol perfektne pripravený a pred podpisom, predchádzajúca vláda zrušila. Stratili sme tak ďalšie dva roky. Rezort dopravy tlačím do maximálnej efektivity a dynamiky pri výstavbe, aspoň takej, akú sme mali v období rokov 2006 až 2010," zdôraznil.
      
Zároveň prízvukoval, že je rád, keď minister dopravy hovorí, že rok 2013 bude rokom diaľnic. "Verím, že sa to prejaví aj tu, stavebné práce treba naštartovať čo najrýchlejšie. Opakujem ešte raz, je mi ľúto, že predchádzajúca vláda tento perfektne pripravený projekt zmarila. Ružomberok je skutočne významný dopravný uzol," pokračoval s tým, že navrhol výjazdové rokovanie vlády, ktorého hlavnou témou by bola urýchlená dostavba diaľnice v tomto regióne.
      
Premiér upriamil pozornosť aj na zatiaľ nedokončený projekt unikátneho protónového urýchľovača v ružomberskej Ústrednej vojenskej nemocnici, ktorý si žiada ešte nemalé investície. "Verím, že nájdeme riešenie na úrovni vlády, možno aj súkromného sektora, ktoré ho dotiahne do úspešného konca, aby vzniklo jedno špičkové, nielen európske, ale svetové pracovisko, ktoré by poskytovalo účinné služby pacientom s ťažkými ochoreniami," dodal.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu