Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Harabin padol pri nastupovaní do lietadla: Skončil v bezvedomí s podozrením na infarkt!

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA/VIEDEŇ – Šéf Najvyššieho súdu (NS) Štefan Harabin má opäť zdravotné problémy. Po tom, čo sa len začiatkom roka vrátil z dlhodobej PN-ky, sa mu priťažilo a pri nastupovaní do lietadla vo Viedni odpadol. V bezvedomí a s podozrením na infarkt ho v utorok hospitalizovali vo viedenskej nemocnici, odkiaľ ho ešte v ten deň previezli do Bratislavy. Harabinov stav je momentálne stabilizovaný a začal už aj komunikovať s okolím.

Prvotné informácie, ktoré hovorili o kolapse, potvrdila aj Kancelária predsedu Najvyššieho Súdu (NS) Štefana Harabina. V súčasnosti leží na srdcovo-cievnom oddelení v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) a jeho stav je stabilizovaný.

Harabin je v súčasnosti v starostlivosti primára oddelenia neinvazívnej kardiológie NÚSCH Pavla Chňupu "Predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin dnes absolvuje viaceré vyšetrenia vrátane CT, na základe ktorých bude stanovená presná diagnóza a príčina kolapsu, ktorý nastal na viedenskom letisku," dodala hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová.

Šéfovi Najvyššieho súdu prišlo pri nastupovaní do lietadla nevoľno a zrejme spadol zo schodíkov, pričom si udrel hlavu. V bezvedomí a s podozrením na infarkt, otras mozgu a úraz rebier ho následne previezli do viedenskej nemocnice. Neskôr večer už Harabin komunikoval aj s okolím, no bol pod neustálym lekárskym dohľadom a ešte v ten deň ho previezli do Bratislavy.

Predseda NS mal približne o 13:00 odletieť z viedenského letiska na zahraničnú pracovnú cestu. Chystal sa na konferenciu predsedov najvyšších súdov v juhoamerickom Čile.  Spoločnosť mu robila aj sudkyňa Jana Baricová aj jeho manželka Gabriela, ktorá mu údajne volala záchranku. Ako informoval denník SME  všetky poplatky spojené s cestou údajne platila čilská strana.

Od októbra minulého roka bol Harabin po operácii bedrového kĺbu na PN-ke. Pri zákroku vtedy údajne došlo ku komplikáciám, ktoré spôsobili jeho dlhodobé problémy so srdcom aj krvným tlakom. Napriek tomu sa šéf Najvýššieho súdu rozhodol začiatkom januára vrátiť do práce a absolvovať zahraničnú cestu do Čile.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu