Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Paška: Dokončíme volebné obdobie v zostave, v akej sme začali

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA – Predseda parlamentu Pavol Paška verí, že poslanecký klub Smeru-SD dokončí terajšie volebné obdobie v zostave, v akej začal a neopustí ho ani jeden poslanec. Smer-SD v národnej rade disponuje najsilnejším poslaneckým klubom s počtom 83 zákonodarcov. Strana Roberta Fica je zároveň jedinou z terajších parlamentných strán, z ktorej od jej pôsobenia v zákonodarnom zbore v roku 2002 neodišiel jediný poslanec.

„Jednou z najväčších výhod Smeru-SD, preto aj tá dôveryhodnosť a výsledky, je vnútorná stabilita. Za 13 rokov vybudovania strany bol jej manažment postavený na jednoduchom princípe, ktorý sa ukázal pre ľudí veľmi príťažlivý aj funkčný. Použijem slová predsedu z ustanovujúceho snemu - budeme úspešní len vtedy, ak sa sami sebe budeme venovať maximálne 5 - 10 percent úsilia a 90 percent sa budeme venovať ľuďom,“ komentoval jednotnosť a stabilitu klubu Paška.

Práve on zodpovedal za budovanie straníckych štruktúr a zastúpení v regiónoch. „Ak si pozriete stanovy, sú veľmi zrozumiteľné. Definujú kompetenčné úrovne okresné, krajské, úzke vedenie a kolektívny orgán, ktorým je predsedníctvo, na záver snem a striktne sa dodržiava, že tieto kompetencie naozaj fungujú,“ vysvetlil Paška.

Podpredseda Smeru-SD dôrazne odmieta, že by poslanci strany boli bábkami bez názoru, ako ich mnohokrát častuje opozícia. „Nemáme problém posadiť sa a povedať si názory ani k tej najcitlivejšej téme, ale rešpektujeme, že výkon moci nie je možný bez väčšiny v parlamente a poslanecký klub je to, čo zabezpečuje vláde komfortné vládnutie,“ konštatoval.

Zdôraznil, že ak má strana veľmi jasne definovaný program a veľmi jasne pomenovanú ideológiu, tak sú relatívne jednoduché aj rozhodovania. „Aj preto si Smer-SD udržiava takú vysokú dôveryhodnosť. Ľudia cítia, že sme schopní prijímať rozhodnutia, možno niekedy zlé, možno niekedy chybné, ale to robí každý. Nepotrebujeme ľudí znervózňovať našimi vnútornými hádkami, nepotrebujeme siahodlhé snemovania a sedenia, aby sa prijalo efektívne manažérske rozhodnutie,“ uzavrel predseda parlamentu, ktorý verí, že to tak bude i naďalej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu