Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovenská politika je po Gorile ešte horšia, tvrdí Sulík

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská politika je po kauze Gorila horšia. Tvrdí to líder SaS Richard Sulík s tým, že opäť sa vracia všadeprítomné rozkrádanie.

"Začína to trikrát drahšími koľajnicami, cez dvadsaťdvamiliónový prehratý spor, 400 miliónov má ísť údajne na zdravotnú poisťovňu Dôvera... Morálka na Slovensku nebola nejako príliš vysoká, ale upadá a všadeprítomné rozkrádanie sa rozmáha," vyhlásil v bilančnom rozhovore Sulík. Podľa šéfa liberálov nemá premiér Robert Fico (Smer-SD) situáciu pod kontrolou, lebo si tam každý robí, čo chce. "Navyše nemá ani najmenšiu predstavu, čo ďalej s krajinou. Vypýtal si mandát a teraz nevie, čo s ním. Prešľapuje na mieste, nemá žiadnu víziu," myslí si Sulík, ktorý je presvedčený, že slovenskej politike by pomohlo vyšetrenie Gorily aj vymenovanie Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora.
      
"Zdá sa, že ani blížiace sa sviatky nič nemenia na nezmyselných a nepravdivých útokoch pána Sulíka. Je evidentné, že vláda Roberta Fica počas deviatich mesiacov od svojho nástupu nemala žiaden škandál,"
reagoval hovorca premiéra Erik Tomáš.
      
Sulík na margo stavu opozície poznamenal, že niektoré strany sú viac, iné menej aktívne. "Nemyslím si ale, že funkčná opozícia je len vtedy, keď sa všetci zbúchajú na kopu a nebudete ich vedieť rozlíšiť. Mantra, že opozícia musí byť jednotná, je chybná. Jednotná musí byť koalícia, ale dovtedy nech každá strana presviedča svojich voličov sama," odkázal. Krok SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd, ktorí sa zlúčili do Ľudovej platformy, však berie na vedomie. "OK, nech sú spolu. My sme liberálna strana s vlastnými hodnotami, s vlastným programom, držíme sa toho aj za cenu našich stoličiek. My budeme presviedčať našich voličov naším programom, nie programom niekoho iného," uistil Sulík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu