Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslanec Mostu-híd Gál: Na Slovensku neexistuje spravodlivosť

Gábor Gál
Gábor Gál (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na Slovensku podľa poslanca NR SR za Most-Híd Gábora Gála neexistuje spravodlivosť, neplatí právo, respektíve sa práva na spravodlivosť občania nevedia domôcť.

"Funguje svojvôľa verejnej moci, bohužiaľ aj súdov," uviedol dnes v parlamentnej rozprave k Správe o základných otázkach justície Gál.

Národná rada by podľa neho nemala prijímať zákony pre úzku skupinu ľudí. Aplikácia aj najlepších zákonov sa často zasekne na úradoch, súdoch a ďalších inštitúciách, ktoré majú aplikovať zákony do praxe. "Nemôžeme sa prizerať tomu, že niektorí ľudia si pod spravodlivosťou predstavujú zabezpečiť pohodlie a luxusný život pre pár ľudí," konštatoval Gál. Problémy v justícii sú podľa neho notoricky známe, za dvadsať rokov boli v rezorte lepšie i horšie obdobia.

Ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi a vláde poslanec za Most-Híd vyčítal nečinnosť. "Minister by sa mal ozvať nahlas, aby sa to dostalo do uší tým, ktorí konajú neprávosti," vysvetlil. Všetkých zainteresovaných vyzval na skoncovanie s pasívnym prístupom, zlepšeniu súdnictva podľa neho pomôžu iba činy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu