Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Žitňanská sa vzdala funkcie krajskej predsedníčky SDKÚ

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská

BRATISLAVA - Poslankyňa NR SR Lucia Žitňanská sa vzdala funkcie krajskej predsedníčky SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji. V pondelok večer to oznámila na zasadnutí regionálneho predsedníctva. Ako povedala dnes novinárom, dôvodom je jej zvolenie za predsedníčku parlamentného poslaneckého klubu.

„Nie som kamarát kumulovania funkcií, ani polovičatých riešení. Každý sa má naplno venovať svojej práci,“ povedala s tým, že sa chce naplno venovať pozícii predsedníčky klubu.

Žitňanská po májovom kongrese strany odmietla ponuku novozvoleného predsedu Pavla Freša byť podpredsedníčkou SDKÚ-DS, pretože sa chcela venovať práve krajskej organizácii. „V tom čase som netušila, že ma oslovia kolegovia z poslaneckého klubu, aby som ho viedla. Tým, že som sa stala predsedníčkou klubu, sa pre mňa situácia zmenila,“ dodala. Podľa nej totiž najbližšie dva roky budú na regionálnej úrovni náročné a potrebujú plného človeka.

Žitňanská chce z pozície šéfky klubu urobiť všetko pre to, aby sa vzťah medzi opozíciou a vládou zmenil tak, že opozícia si bude plniť svoje úlohy. „Záleží mi, aby sme v parlamente urobili všetko pre to, aby SDKÚ-DS dostala imidž kompetentnej pravicovej strany, ktorá vie viesť rovnocenný súboj so Smerom,“ zdôraznila. Chce, aby SDKÚ-DS len nekritizovala zákony vlády a nepredkladala len vlastné návrhy, ale sledovala aj to, čo sa deje na jednotlivých ministerstvách cez poslanecké prieskumy. „To si vyžaduje prácu a čas. Som pripravená naplno sa tomu venovať,“ uviedla.

Poslanecký klub SDKÚ-DS sa podľa Žitňanskej potrebuje trošku sceliť a sústrediť sa na podstatu opozičnej roboty. Priority vidí v sociálno-ekonomickej oblasti, ale aj v oblasti fungovania štátu. „Tam musíme prichádzať s alternatívou a riešeniami,“ povedala.

Žitňanská zvolala na 14. januára regionálnu konferenciu, na ktorej má byť zvolený nový krajský predseda strany. Svojho nástupcu navrhovať nebude. Rokovania o regionálnych voľbách bude viesť za SDKÚ-DS do zvolenia nového predsedu Tatiana Rosová, ktorá bola členkou vyjednávacieho tímu aj doteraz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu