Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hádka v SDKÚ: Žitňanská chce vysvetlenie od Kaníka!

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nová predsedníčka poslaneckého klubu SDKÚ-DS Lucia Žitňanská si chce so svojim dnes odvolaným predchodcom Ľudovítom Kaníkom vyjasniť, kto je starší, kto je mladší, kto je politicky starší, kto je politicky mladší, kto je starší a kto mladší v SDKÚ-DS.

„Myslím si, že to zvládneme a každý si nájde svoj priestor,“ povedala novinárom v súvislosti s tvrdením Kaníka, že dnes v klube sa stretlo staré s novým a staré momentálne vyhralo.

Žitňanská priznala, že mala a má v poslednom čase kritické pohľady. „Na ústrednej rade, ktorú sme mali minulú sobotu, som sa jasne vyjadrila, že napriek kritickým pohľadom si uvedomujem, že mám svoj mandát, ktorý som dostala od voličov a vnímam problémy ľudí tejto krajiny. Vnímam vážne otázky, ktoré sa dejú v Európskej únii. Pokiaľ je SDKÚ-DS pripravená robiť razantnú opozičnú politiku a prinášať riešenia na problémy, ktoré sú podľa môjho presvedčenia najdôležitejšie dnes, tak som pripravená ísť aj do prvej línie,“ vyhlásila.

Podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša dôvod dnešnej výmeny siaha hlbšie do histórie. Pripomenul, že Žitňanskej ponúkol funkciu podpredsedníčky strany. „Toto je logické vyústenie toho, že chceme mať jednotný poslanecký klub, chceme mať spoločnú prácu. Bolo to jednomyseľné rozhodnutie celého poslaneckého klubu. Nevidím za tým nič iné, len normálnu debatu a snahu o to byť jednotní, ísť ďalej ako strana, ktorá má rovnaké hodnoty a programové východiská,“ povedal Frešo.

Novou predsedníčkou poslaneckého klubu SDKÚ-DS sa stala Lucia Žitňanská. Rozhodli o tom na dnešnom rokovaní poslaneckého klubu poslanci SDKÚ-DS. Doterajšiemu predsedovi klubu Ľudovítovi Kaníkovi poďakovali za jeho doterajšiu činnosť a prácu pri vedení klubu. Informovala SDKÚ-DS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu