Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Chren chce, aby úrady boli otvorené v stredu dlhšie

Martin Chren
Martin Chren (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Martin Chren (SaS) chce presadiť, aby štátne úrady boli v stredu otvorené dlhšie. Ako povedal Chren, návrhom chce stanoviť stredu ako deň, ktorý bude určený najmä zamestnaným ľuďom, podnikateľom, resp. iným osobám, ktoré pre svoju dennú zaneprázdnenosť nie sú veľakrát schopní stihnúť si vybaviť svoje záležitosti na úradoch miestnej štátnej správy v bežných stránkových hodinách.

Úrady by mali byť v stredu otvorené do 18:00. „Navrhované opatrenie sa nemá dotknúť stanovenej dĺžky pracovného času oproti tomu, ktorý majú zamestnanci úradov dnes,“ uviedol Chren s tým, že zamestnancom by bol rozvrhnutý služobný čas v jednotlivých dňoch v týždni tak, aby celková dĺžka týždenného pracovného času zostala zachovaná.

Chren navrhuje, aby dlhšie boli otvorené obvodné úrady, obvodné úrady životného prostredia, obvodné pozemkové úrady, obvodné lesné úrady, obvodné úrady pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie a pre správu katastra v sídle kraja.

„Som rád, že aj minister vnútra Robert Kaliňák povedal, že sa mu tento návrh páči. Prisľúbil, že spoločne môžeme vypracovať nariadenie vlády, ktoré by takéto pravidlo zaviedlo,“ povedal Chren. Zároveň dodal, že od Kaliňáka dostal chlapské slovo a verí, že ho dodrží.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu