Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Danko chce so SNS otvoriť novú knihu: Slovákov žiada o šancu

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nový predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko chce dostať šancu otvoriť so stranou novú knihu. Ako povedal v rozhovore, chce otvoriť novú knihu, novú históriu v SNS, so šancou vytvoriť kolektív, aby v priebehu štyroch až desiatich rokov vznikla silná skupina, Husákových detí, ľudí, ktorí sa nevedia pozerať, čo sa okolo nich deje, ktorí už niečo v živote dokázali, ktorí po škole nedostávali byty od štátnych podnikov, ktorí vedia, že nie všetko sa dá vybaviť a všetko si treba odrieť.

Podľa Danka sa SNS v poslednom období dostala do pozície mediálnych atakov a útokov a ťažko už vedela niektoré veci komunikovať. „Kauzy sa dajú komunikovať dvoma spôsobmi. Dá sa poukazovať na kauzy, ktoré sú skutočne kauzami, ako je pre mňa mýto. Alebo povedať reálne, že áno, boli tu problémy, ktoré médiá vnímali, ktoré vnímala verejnosť a ktoré v určitom momente bolo treba odkomunikovať. Pokiaľ viem, žiadne meno z káuz nebolo na kandidátnej listiny do volieb v roku 2012. Druhá vec je, dajte mi šancu, mám 38 rokov, otvoriť novú knihu,“ vyhlásil. Podľa neho v každej rodine sa každý problém rieši v kuchyni tak, ako si SNS vyriešila priebeh snemu. „Dajte mi šancu písať novú históriu strany a potom ma súďte, posudzujte podľa toho, čo urobím s tímom, ktorý dnes zostavujeme,“ dodal.

Kauzy SNS Danko vníma ako veľký mediálny tlak a veľkú mediálnu hru i iných politických strán voči Slovenskej národnej strane. „Neexistuje politická strana bez kauzy nikde vo svete, vždy je to o ľuďoch a o vysporiadaní sa s tými kauzami, alebo problémami. Bežia vyšetrovania týchto káuz, počkáme si na relevantné výsledky, ale určite nechcem spájať svoje pôsobenie s vecami, ktoré som reálne nemal možnosť ovplyvniť,“ povedal. Danko odmieta hovoriť na niekoho z histórie Slovenskej národnej strany akékoľvek hodnotenia spôsobom kauza – nekauza, problém – neproblém.

Danko priznáva, že všetky kauzy spôsobili reálnu apatiu voličov vo vzťahu k SNS. „Ten silný mediálny tlak a komunikácia káuz spôsobili reálne to, že SNS sa ocitla pod takou paľbou, že sa to reálne muselo prejaviť v percentuálnom výsledku. Ale hovorím ešte raz, nemám právo čokoľvek z tých udalostí hodnotiť, pretože som pri nich nebol. Neviem a nechcem sa s nimi zaoberať, pretože máme šancu naozaj na novú stranu, na novú debatu s konzervatívnym poslaním a postavením a nechcem tieto veci rozoberať týmto spôsobom,“ uviedol nový predseda národniarov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu