Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Práca poslancov: V roku 2013 majú odpracovať 72 dní

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR by mali v roku 2013 v pléne odpracovať 72 dní, ktoré sú rozložené do siedmich schôdzí. Vyplýva to z nového harmonogramu, ktorý poslanecké kluby dostali od predsedu NR SR Pavla Pašku (Smer-SD) na stredajšom grémiu.

Po vianočných prázdninách začnú poslanci po novom roku v pléne pracovať 29. januára, odkedy by mal parlament zasadať dva týždne. Dvojtýždňové rokovania sú naplánované aj na marec a október. Dlhšie, trojtýždňové schôdze, Paška určil na máj, prelom júna a júla, september a prelom novembra a decembra. V apríli a v auguste by parlament nemal zasadať vôbec.

Najvyťaženejší budú členovia snemovne v máji a septembri, keď majú v laviciach pobudnúť po 12 dní. V ostatných mesiacoch budú v snemovni pracovať po osem, päť, štyri resp. tri dni. V pondelky parlament nerokuje.

Okrem práce v snemovni sa poslanci zúčastňujú aj na zasadaniach výborov, ktoré sa nesmú konať v čase rokovania pléna. Okrem predsedu NR SR je členom niektorého z výborov každý zo 150-členného zboru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu