Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Miškov: Voľba šéfa NKÚ dokazuje, že Smer sa bojí kontroly opozície

Juraj Miškov
Juraj Miškov

BRATISLAVA – Druhá tajná voľba predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) podľa podpredsedu SaS Juraja Miškova opäť dokázala, že Smer-SD sa bojí kontroly opozície a vyhovuje jej súčasný stav na NKÚ. Ako povedal Miškov dnes pred novinármi, presluhujúci šéf NKÚ je prijateľnejší ako kontrola opozície

„Smer-SD sa opäť pokúsil zohrať jednu zo svojich alibi hier, keď tesne pred voľbou vyhlásil, že Krnáčovi poskytne minimálne desať hlasov. Som presvedčený, že nikto zo Smeru-SD nehlasoval za Krnáča, preto Smer presadil tajnú voľbu a v nej nehlasovali za spoločného kandidáta opozície,“ vyhlásil Miškov. O ďalšom postupe sa podľa neho poradia v poslaneckom klube SaS, v strane, s Kamilom Krnáčom a v opozícii. „Prídeme so spoločným postupom,“ dodal.

Podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša nie je záujem o kontrolu zo strany socialistov. „Výhovorky na nejednotnosť opozície sú táraniny. Opozícia by sa mala poradiť, lebo je jasný nezáujem socialistov zvoliť šéfa NKÚ na návrh opozície,“ povedal pred novinármi.

Parlament opäť nezvolil predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Spoločný kandidát opozície Kamil Krnáč, ktorého navrhla SaS, opäť nezískal v tajnej voľbe potrebný počet hlasov. Krnáča podporilo 63 poslancov, 49 bolo proti, 27 sa zdržalo hlasovania a deväť hlasovacích lístkov bolo neplatných. Krnáč neprešiel, aj keď dnes podpredsedníčka NR SR a členka úzkeho vedenia Smeru-SD Renáta Zmajkovičová avizovala, že najmenej desať poslancov Smeru-SD podporí v tajnej voľbe Krnáča. V júli získal Krnáč 53 hlasov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu