Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľké zmeny v Bugárovom Moste: Nové stanovy, nový poriadok!

Úpravy stanov a iné zmeny majú podľa bugárovcov spružniť stranícke štruktúry
Úpravy stanov a iné zmeny majú podľa bugárovcov spružniť stranícke štruktúry (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd chystá v septembri zmeny, ktoré majú zlepšiť jej fungovanie. Úpravou prejdú stanovy aj vnútorný poriadok.

Na straníckom Sneme, ktorý sa uskutoční 22. septembra v Rimavskej Sobote, budú bugárovci tiež dopĺňať členov predsedníctva. Potvrdila to hovorkyňa Mosta-Híd Zuzana Bačiak Masaryková.

Úpravy stanov a iné zmeny majú podľa bugárovcov spružniť stranícke štruktúry. "Chceme vylepšiť to, čo dobre nefunguje," povedal šéf klubu Mosta-Híd László Solymos.

Pokiaľ ide o doplnenie predsedníctva, snem má rozhodnúť o návrhoch Republikového výboru, ktorý v júni odobril za nových členov predsedníctva manažérku strany Editu Nochtovú a Pavla Burdigu. Ten v súčasnosti vedie mesto Rožňava namiesto bývalého primátora Vladislava Laciaka. Nochtová a Burdiga nastupujú za Pétra Vörösa a Editu Pfundtnerovú. Vörös sa po tohtoročných voľbách vzdal všetkých funkcií v strane, Pfundtnerová členstva.

Okrem Nochtovej a Burdigu má Snem rozhodnúť aj o treťom členovi predsedníctva, ktorý nahradí Lászlóa A. Nagya. Ten stranícky orgán opustil po tom, ako sa stal splnomocnencom vlády pre národnostné menšiny. Na jeho miesto by v predsedníctve strany Most-Híd mala nastúpiť štúrovská poslankyňa Andrea Vitkóová.

V predsedníctve Mosta-Híd sú v súčasnosti šéf strany Béla Bugár, podpredsedovia Zsolt Simon, Rudolf Chmel a Ivan Švejna, predseda poslaneckého klubu László Solymos, poslanci Tibor Bastrnák, Gábor Gál, Elemér Jakab.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu