Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kauza VŠ titulov sa nafukuje: Prešetrovať chcú už aj Jahnátka a Zmajkovičovú!

Je s vysokoškolskými titulmi Jahnátka a Zmajkovičovej všetko v poriadku?
Je s vysokoškolskými titulmi Jahnátka a Zmajkovičovej všetko v poriadku? (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) a Asociácia doktorandov Slovenska žiadajú príslušné orgány verejnej správy, aby dôsledne prešetrili okrem titulu PhD. lídra KDH Jána Figeľa aj udelenie vedecko-pedagogického titulu profesor v prípade ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka (nominant Smeru-SD) a titulov druhého a tretieho stupňa štúdia podpredsedníčky NR SR Renáty Zmajkovičovej (Smer-SD).

"Zároveň žiadame menované verejne činné osoby o zodpovedný prístup k tejto záležitosti, pretože takéto situácie výrazne degradujú hodnotu vysokoškolských diplomov a vážnosť vedy a výskumu na Slovensku," uviedla v dnešnom vyhlásení predsedníčka ŠRVŠ Katarína Stoláriková.

Denník Sme tento týždeň informoval, že Figeľovi pri udeľovaní titulu PhD. pomohlo, že bol eurokomisárom. Šéf KDH pred piatimi rokmi obhájil titul vo vedeckom odbore sociálna práca, ktorému sa podľa denníka profesijne nevenoval. Sociálnu prácu nerozoberal ani v dizertačnej práci. Titul získal za knihu o integrácii Slovenska do Európskej únie. Oponentom doktorandskej práce podpredsedu parlamentu Figeľa bol podľa Sme syn zakladajúceho člena KDH Jozef Mikloško mladší. Prečo na odbore sociálna práca odobril Figeľovu dizertačku o európskej integrácii, Mikloško ml. neprezradil.

Akademické tituly Jahnátka a Zmajkovičovej médiá spochybnili už v minulosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu