Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Študentská rada VŠ žiada prešetrenie Figeľovho titulu

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA - Študentská rada vysokých škôl žiada príslušné orgány verejnej správy, aby dôsledne prešetrili podozrivé priznanie doktorandského titulu poslancovi Národnej rady SR Jánovi Figeľovi a následne vyvodili dôsledky a sankcie voči vysokej škole, ktorá mu diplom vydala.

Informoval o tom tajomník Študentskej rady vysokých škôl pre vzťahy s verejnosťou Radoslav Zemko. "Zároveň žiadame pána poslanca Figeľa o zodpovedný prístup k tejto záležitosti, pretože takéto situácie výrazne degradujú hodnotu vysokoškolských diplomov a vážnosť vedy a výskumu na Slovensku," doplnil.

Predsedovi KDH Jánovi Figeľovi v roku 2007 pomohla pri získaní titulu PhD. funkcia eurokomisára. Informáciu priniesol 6. augusta denník SME. Rektor súkromnej Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety a Figeľov oponent Vladimír Krčméry a tiež šéfka skúšobnej komisie Alžbeta Mrázová priznali, že titul dostal aj napriek nedostatkom dizertačnej práce a prihliadali na Figeľovo medzinárodné postavenie. Noviny tiež pripomenuli, že šéf KDH obhajoval titul v odbore sociálna práca, ktorému sa profesijne nevenoval. Túto tému nerozoberal ani vo svojej práci. Upozornili, že titul získal za knihu o integrácii Slovenska do Európskej únie, ktorej je spoluautorom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu