Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Opozícia "bájkarke" Vaľovej: Hľadajte v googli a nie v guli!

Jana Vaľová
Jana Vaľová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslankyňa Jana Vaľová (Smer-SD) si vyslúžila kritiku viacerých svojich kolegov z opozície. Tí ju označili za rozprávkarku, ktorá by mala využívať radšej google ako čarovnú guľu. Dôvodom boli jej výroky o dianí ešte z roku 2004 o zavádzaní druhého dôchodkového piliera.

Vládna politička opakovane totiž tvrdila, že Július Brocka (KDH) vtedy v pléne predložil pozmeňovací návrh, ktorým zvýšil odvod do druhého piliera zo šesť percent na deväť percent. Vtedajší zákon však prišiel do parlamentu už s návrhom finálnych deviatich percent. "Vy ste tu v tom období neboli. Ak chcete presné informácie, stačí hľadať v googli a nie v guli," odkázal jej Brocka.

Jeho kolega z opozičných lavíc Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) označil Vaľovú za rozprávkarku a jej najkrajšia bájka je o Brockovi a jeho pozmeňovacom návrhu na zmenu výšky odvodov. "Kde vy chodíte na tieto hlúposti? Vy ich s takou presvedčivosťou hovoríte, ako keby ste ich zažili a pritom sa vôbec nestali," konštatoval.

Za touto chybou poslankyne vidí Alojz Přidal (KDH) jej unavenosť z troch funkcií - poslankyne národného parlamentu, poslankyne Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a primátorky Humenného. "Iba že by ste vedome, dobrovoľne a účelovo klamali, ale to si o vás, ktorej ide len a len o dobro a istoty občanov Slovenska, obyvateľov Humenného a ľudí žijúcich v PSK naozaj nemyslím," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu