Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V parlamente to vrie: Paška so Sulíkom si skočili do vlasov kvôli výchove!

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA - Súčasný a bývalý predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) a Richard Sulík (SaS) si dnes opäť skočili do vlasov. Dôvodom je údajná Paškova nie celkom dobrá výchova. Podľa Sulíka sa Paška neslušne správal vtedy, keď nenechal poslanca KDH Radoslava Procházku dorozprávať odôvodnenie k procedurálnemu návrhu. Procházkovi vypršal čas, no podľa Sulíka mu mal dať Paška ešte chvíľu.

Procházka žiadal zaradiť po skončení prvého čítania k novele zákona o sociálnom poistení ako ďalší bod programu petíciu občanov SR za zachovanie odvodov do druhého piliera. "Dôvodom je nielen základná slušnosť voči takmer 90.000 ľuďom, ktorí petíciu už podpísali a majú právo, aby sa o nej rokovalo v čase, keď to ešte môže mať nejaký význam, ale aj naša korektnosť v našich vzájomných vzťahoch," uviedol Procházka.

Pripomenul, že v minulosti Branislav Ondruš (Smer-SD) ako opozičný poslanec žiadal zaradenie petície Jednoty dôchodcov o spravodlivej valorizácii dôchodkov, ktorá v danom čase nespĺňala predpísaný počet 100.000 hlasov rovnako ako tá súčasná o odvodoch do druhého piliera. Ondrušov návrh vtedajšia koalícia podľa Procházku odobrila. Kresťanský demokrat chcel ešte pomenovať poslancov, vďaka ktorým Ondrušova iniciatíva uspela, no vypršal mu čas. Paška mu viac minút nepridal, dal hlasovať o návrhu a ten neprešiel. Sulík sa okamžite prihlásil s výčitkou Paškovi.

"Pán Paška, možno, že to je nedostatok výchovy, ale už druhýkrát sa stalo, že ste nenechali dorozprávať človeka," vyhlásil Sulík, ktorý vo svojej reči pokračoval napriek tomu, že mu Paška skákal do reči a snažil sa mu vysvetliť, že Procházkovi uplynula minúta určená na procedurálny návrh. "Pán Paška, okrem minúty existuje niečo, ako základné správanie, základná slušnosť," zdôraznil Sulík. "Pán Sulík, skúste predložiť návrh," reagoval Paška, ktorý Sulíkovi pripomenul, že sa prihlásil s procedurálnym návrhom, tak by ho mal predniesť.

Poslanci sa nebudú petíciou zaoberať dovtedy, kým nebude spĺňať náležitosti vrátane potrebných 100.000 podpisov. Keď takáto petícia príde a parlamentu bude prislúchať rokovať o nej, Paška garantuje, že sa tak stane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu