Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slovensko podporuje úsilie Srbska o vstup do EÚ, tvrdí Lajčák

Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák

BRATISLAVA - Slovenská republika podporuje úsilie srbskej vlády o dosiahnutie členstva v Európskej únii.

Zároveň je pripravená podeliť sa s touto krajinou o svoje skúsenosti z integračného procesu. V telefonickom rozhovore dnes o tom podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) ubezpečil novovymenovanú podpredsedníčku vlády pre európsku integráciu Srbska Suzanu Grubješič.

Šéf rezortu diplomacie sa telefonicky spojil aj s novým srbským ministrom zahraničných vecí Ivanom Mrkičom. Témou ich rozhovoru bola perspektíva posilnenia bilaterálnych vzťahov Slovenska a Srbska. "Historická blízkosť, tradične priateľské vzťahy a spoločná európska budúcnosť našich krajín a ich občanov sú zreteľným rámcom pre našu ďalšiu intenzívnu spoluprácu," zdôraznil pri tejto príležitosti Lajčák. Oboch svojich srbských partnerov zároveň pozval na návštevu Slovenska.

Srbský parlament dnes podporil lídra Socialistickej strany Srbska Ivicu Dačiča vo funkcii nového premiéra krajiny. Nová srbská vláda mala nastúpiť do úradu ešte vo štvrtok (26.7.), vzhľadom na zdĺhavú diskusiu poslancov však hlasovanie v parlamente napokon v noci odložili na dnes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu