Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Materiál vyšetrovateľov ku Gorile má asi 60.000 strán, obvinený nebol nikto

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vyšetrovatelia kauzy Gorila doteraz zadovážili listinný materiál v rozsahu asi 60.000 strán. Zároveň vypočuli okolo 50 svedkov, spracovali niekoľko desiatok žiadostí a vykonali potrebné zaisťovacie úkony. Vyplýva to zo správy špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorú má na rokovaní parlamentu predniesť na žiadosť poslanca Alojza Hlinu (OĽaNO) minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

Doposiaľ zadovážené dôkazy napriek svojmu rozsahu zatiaľ neumožňujú vyšetrovateľom, aby vzniesli obvinenie voči akejkoľvek konkrétnej osobe. Nakoľko vo veci je potrebné vykonať ďalšie množstvo úkonov, dozorujúci prokurátor požiadal o navýšenie príslušníkov špecializovaného tímu o ďalších členov. "Vzhľadom na obtiažnosť a rozsiahlosť dokazovania nie je v tomto štádiu konania možné určiť termín ukončenia veci," konštatoval Kováčik.

Špecializovaný tím zložený prevažne z príslušníkov Úradu boja proti organizovanej kriminalite preveruje protiprávne konanie, ku ktorému malo dôjsť v rokoch 2005 až 2006. Podozrenia opisuje údajný spis Slovenskej informačnej služby, ktorý zverejnil anonym v decembri 2011. Jeho obsah vyvolal vlnu nevôle, ktorá sa prejavila vo forme protestov a kritiky voči osobám a finančnej skupine spomínanej na stránkach dokumentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu