Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Fico by bol podľa Zmajkovičovej dobrý prezidentský kandidát

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Podpredsedníčka NR SR a členka predsedníctva Smeru-SD Renáta Zmajkovičová je presvedčená, že premiér Robert Fico by bol dobrý prezidentský kandidát.

Ako však uviedla, témou prezidentských volieb sa v strane zatiaľ nezaoberali. „Nechajme sa ešte prekvapiť, nehovorme ešte o tom. Teraz máme pred sebou v rámci vládnutia veľmi dôležité úlohy. Toto teraz nie je ústrednou témou,“ uviedla. Robert Fico je podľa Zmajkovičovej predurčený na to, aby bol líder, premiér a, samozrejme, aj predseda strany.

Zatiaľ verejne povedal, že zvažuje prezidentskú kandidatúru, len zakladateľ KDH Ján Čarnogurský. To, či napokon bude kandidovať, oznámi na jeseň. V KDH sa však hovorí aj o bývalom predsedovi parlamentu Pavlovi Hrušovskom.
Predseda SaS Richard Sulík už v máji avizoval, že vie, koho by v roku 2014 rád videl v prezidentskom kresle, meno tohto človeka však zatiaľ nechce prezradiť. "Mám absolútne famóznu predstavu, veľmi dúfam, že ten človek do toho pôjde," povedal Sulík. Líder liberálov nechce meno zverejniť, pretože vie, že tento človek o kandidatúre vážne uvažuje a medializáciu chce preto prenechať jemu.

V prezidentských voľbách v roku 2014 už terajší prezident Ivan Gašparovič nebude môcť kandidovať, pretože momentálne slúži svoje druhé prezidentské obdobia po sebe. Kandidovať do tretice po sebe v takomto prípade Ústava SR neumožňuje. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu