Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

SaS: Slovensko čakajú veľmi ťažké štyri roky, z ktorých sa bude dlho spamätávať

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko čakajú veľmi ťažké štyri roky, z ktorých sa bude dlho spamätávať. Podľa predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka to naznačuje prvých sto dní vlády Roberta Fica.

Kabinet podľa šéfa liberálov počas svojich prvých sto dní predložil likvidačné návrhy, ktoré potrestajú ľudí za úspech a ochotu tvrdo pracovať. "Prvých sto dní vlády Roberta Fica jasne dokazuje, ako rýchlo sa sľubované istoty môžu zmeniť na rany istoty," uviedol Sulík. Zdôraznil, že kabinet za sto dní predložil návrhy, ktoré likvidujú rovnú daň, druhý dôchodkový pilier, živnostníkov, dohodárov a siahajú na príjmy mamičkám na materských dovolenkách. Sulík tiež pripomenul, že sociálni demokrati "nemajú problém posielať cez euroval stovky miliónov až miliardy do zahraničia, ale naši vlastní občania sa budú musieť uskromňovať tak ako už dávno nie".

"Ak vláde Roberta Fica stačilo 100 dní na to, aby predložila takéto likvidačné návrhy, Slovensko čakajú veľmi ťažké štyri roky, z ktorých sa bude dlho spamätávať," uzavrel šéf liberálov. Sto dní druhej vlády premiéra Roberta Fica (Smer-SD) uplynulo dnes. Kabinet získal svoju definitívnu podobu 4. apríla 2012. Prezident SR Ivan Gašparovič vtedy na základe návrhu Roberta Fica vymenoval 13 nových ministrov. Premiér pri ich nominácii siahol aj do radov nezávislých odborníkov. Jednofarebná Ficova vláda má 10 straníkov a troch nestraníkov.

Kabinet predstúpil 2. mája 2012 pred Národnú radu SR, aby sa uchádzal so svojím Programovým vyhlásením o dôveru poslancov. Získal ju 15. mája. Za Programové vyhlásenie vlády hlasovalo 82 členov snemovne zo 145 prítomných poslancov. Potrebných bolo minimálne 76 hlasov. Smeru-SD patrí v zákonodarnom zbore 83 kresiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu