Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Exposlanec a šéf kancelárie NRSR Stromček priznal: Zmenil som si priezvisko!

Viktor Stromček
Viktor Stromček (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V mladosti sa volal inak! Šéf Kancelárie Národnej rady a bývalý poslanec za Smer Viktor Stromček si nechal zmeniť meno. Narodil sa pritom s priezviskom Hegedús. Prezradil nám, prečo si svoje rodné meno nenechal.

Z "Huslistu" sa stal Stromček! Exposlanec a súčasný vedúci Kancelárie Národnej rady Viktor Stromček sa zamlada volal priezviskom Hegedús. „Áno, volal som sa inak,“ potvrdil nám Stromček.

Meno si zvyknú meniť ženy po svadbe, keď získajú rovnaké priezvisko ako ich manžel, alebo naopak po rozvode sa vracajú k rodnému menu. Toto však nie je celkom Stromčekov prípad. Meno si zmenil dobrovoľne po mame. „Mama sa rozviedla, keď sme boli so súrodencami ešte malí a po dovŕšení osemnástky sme si so sestrou zmenili meno na mamino rodné,“ vysvetlil nám Stromček.

Pôvodné priezvisko vedúceho parlamentnej kancelárie pochádzalo z maďarčiny. „Hegedús znamená huslista,“ vysvetlil nám Stromček a dodal, že si ho určite nemenil kvôli pôvodu alebo významu.

Rovnako priezvisko Stromček nie je na Slovensku najbežnejšie. No ani s ním nemal exposlanec problém. „Ani Hegedús ani Stromček nie sú zvyčajné, ale nikdy som s tým nemal problém. Nikto si zo mňa nerobil žarty,“ dodal Stromček.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu