Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V KDH to vrie: Niektorí žiadajú Figeľovu hlavu kvôli zlatým padákom!

Pár dní pred snemom je v KDH napätá atmosféra. Predseda KDH to má podľa našich informácií nahnuté. Už v sobotu zasadne snem strany, na ktorom sa bude hovoriť aj o zodpovednosti za Zlaté padáky.

 

Minulý týždeň na zasadnutí poslaneckého klubu KDH vyšli na povrch ďalšie informácie o fungovaní ministerstva dopravy z čias Jána Figeľa. Zlaté padáky sú údajne len vrcholcom ľadovca, preto sa podľa našich informácií poslanci Monika Gibalová a Martin Fronc otvorene postavili proti Figeľovi a žiadajú jeho hlavu. Cez víkend zasadne snem strany, na ktorom by sa aj o tomto mohlo rozhodnúť. „Situácia je veľmi turbulentná, vylúčiť sa momentálne nedá nič,“ povedal nám Martin Fronc. KDH je demokratickou stranou, ktorýkoľvek delegát snemu môže podať akýkoľvek návrh," povedal nám hovorca KDH Matej Kováč. 

Po odchode Daniela Lipšica z miesta podpredsedu neexistuje žiaden kandidát, ktorý by Figeľa mohol nahradiť. Objavujú sa hlasy, že by sa do vedenia mohol opäť vrátiť Pavol Hrušovský.  Hoci je Figeľ jediný kandidát na predsedu, môže dostať "žltú kartu" v podobe nezvolenia, resp. zvolenie až v opakovanom hlasovaní, lebo na zvolenie sú potrebné tri pätiny hlasov delegátov. Politológ Grigorij Mesežnikov si myslí, že odvolanie Figeľa je menej pravdepodobné. „Ak taký návrh padne, budem prekvapený. Nespozoroval som zatiaľ žiadne snahy. Medzi členmi KDH môže byť nespokojnosť, ale tá nestačí.  A navyše situácia nie je taká, že by mal kto Figeľa nahradiť,“ povedal nám Mesežnikov. Či Figeľ na poste predsedu zotrvá, ukáže sobotný snem strany. Mesežnikov si nemyslí, že by sa Lipšic po prípadnom Figeľovom odchode vrátil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu