Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulíkov útok na Ficov kabinet: Prosiť o pomoc Radičovej vláda nikdy nemusela!

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Je hanba, keď premiér Robert Fico (Smer-SD) posiela list opozícii, v ktorom ju vyzýva na jej riešenia. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to povedal predseda SaS Richard Sulík.

Pripomenul, že vláda Ivety Radičovej opozíciu o pomoc takto nikdy nežiadala. Ak chce ale Ficov kabinet riešenia od opozície, Sulík odporúča napríklad pozrieť sa na pripravenú odvodovú reformu.

"V šuflíku, tam, kde si ten pán minister hľadá diplom, nájde aj celú odvodovú reformu. Bola pripravená tip-top," odkázal Sulík, ktorý vyčíta Ficomu kabinetu napríklad nákup dopravného systému za 150 miliónov eur. Most-Híd by podľa predsedu Bélu Bugára riešil verejné financie napríklad okresaním sociálnych dávok či výsluhových dôchodkov. Šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo odkázal Smer-SD na návrhy, ktoré jeho strana predložila do parlamentu. "Na úrade vlády môžu mať jasnú podobu toho, čo chceme robiť s krízou," povedal.

Líder OĽaNO Igor Matovič by odporúčal najmä poriadny boj proti daňovým únikom a tiež mieni navrhnúť zníženie DPH na potraviny na 10 percent. "A ostatnú dépéháčku by sme zvýšili o dva percentuálne body. Bude to mať neutrálny dosah na štátny rozpočet, ale pomôžeme chudobným, ktorých teraz Smer ošklbe." Sulík v súvislosti s listom od premiéra Fica, ktorý ho zverejnil v médiách, uviedol, že naň možno opozícia odpovie spoločne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu