Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vláda zasadne až v piatok, o posunutie požiadal Kažimír

Peter Kažimír
Peter Kažimír (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda tento týždeň zasadne netradične namiesto stredy až v piatok (27.4.). O posun termínu požiadal minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). Dôvodom je prepracovanie Programu stability a Národného programu reforiem. Tie musia členské štáty Európskej únie predkladať Európskej komisii (EK) vždy v apríli, v rámci tzv. európskeho semestra.

"Momentálne oprašujeme to, čo pripravila vláda Ivety Radičovej, pretože to, čo tam je napísané, nepovažujeme za správne," vysvetlil premiér Robert Fico (Smer-SD).
      
Po základných úpravách budú v predmetných dokumentoch zadefinované iba základné politiky. Konkrétne opatrenia Slovenska sa dostanú na stôl EK v nasledujúcich troch až štyroch týždňoch. O tomto postupe hovoril Fico s predsedom komisie José Manuelom Barrosom počas jeho utorkovej (24.4.) pracovnej návštevy v Bruseli.
      
Cieľom národného programu reforiem je prezentovať plánované opatrenia na dosiahnutie ekonomického rastu a zamestnanosti. Program stability sú povinné každoročne pripravovať členské krajiny eurozóny. Má za úlohu prezentovať v strednodobom horizonte zdravý vývoj fiškálnej pozície, predpokladaný vývoj ekonomiky a popis opatrení rozpočtovej a hospodárskej politiky na dosiahnutie cieľov programu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu