Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sulíkove úspory sa prejavili negatívne, tvrdí Paška

Pavol Paška
Pavol Paška (Zdroj: Pavol Paška )

BRATISLAVA - Úspory, ktoré Kancelária Národnej rady SR dosiahla pod vedením Michala Nižňana (SaS) keď parlamentu predsedal šéf SaS Richard Sulík, majú podľa súčasného šéfa parlamentu Pavla Pašku aj negatívne následky.

"Už sú niektoré veci, kde kvázi šetrili a zrazu zisťujeme, že vznikajú nároky na dodatočné platby. Hovorím o dodávke tovarov a služieb z hľadiska verejného obstarávania," povedal Paška.

Konkrétne nedostatky Paška nepomenoval, tvrdí, že sa so situáciou ešte bude musieť podrobnejšie oboznámiť. "Základ je, aby servis pre poslancov bol zabezpečený tak, ako to stanovuje aj zákon," podčiarkol. Paškove slová potvrdil aj jeho súčasný kancelár Viktor Stromček (Smer-SD). "Máme vyduté parkety na Bratislavskom hrade, lebo v rámci znižovania rozsahu poskytovaných činností dali zo vzduchotechniky odmontovať zvlhčovače ako nepotrebné," ilustroval situáciu Stromček.

Stromček tvrdí, že reálne sa peniaze ušetrili len znížení objemu peňazí, ktoré môžu poslanci minúť na poslancov a asistentov, inak boli úspory minimálne. "Oni neobstarávali lebo chceli povedať, že fungujú za menej peňazí, ale takto sa dlhodobo fungovať nedá." Situácia sa podľa Stromčeka zlepšila, keď Sulíka vystriedal Pavol Hrušovský (KDH) a Nižňana Andrej Kramár.

Paška aj Stromček zdôrazňujú, že nepatria k ľuďom, ktorí sa chcú zaoberať minulosťou. "Do minulosti sa vôbec vracať nebudem, my budeme postupovať tak, ako je nutné, aby kancelária poskytovala profesionálne služby. Vôbec k tomu nebudeme pristupovať politicky," podotkol Stromček.

Sulík s Nižňanom počas svojho pôsobenia informovali o tom, že sa im podarilo znížiť náklady na fungovanie parlamentu o vyše 12-tisíc eur na každý pracovný deň. Podľa Nižňana sa to podarilo dosiahnuť znížením neobsadených tabuľkových pracovných miest, zrušením praxe vyplácania trinástych a štrnástych platov a následne aj vyjednaním lepších cien za služby pre parlament.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu