Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sulík podáva Ficovi pomocnú ruku, poskytne vraj čokoľvek

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je podľa predsedu strany Richarda Sulíka pripravená ponúknuť Smeru-SD časti svojho programu. Sulík sociálnym demokratom zároveň podáva pomocnú ruku pri ich presadzovaní.

"Poskytneme čokoľvek, o čo budú mať záujem. Doplníme, vyargumentujeme, dodáme tabuľky, dodáme čokoľvek, čo bude treba. Sme pripravení spraviť všetko preto, aby veci z nášho programu prešli a nebudem mať najmenší problém, keď to schváli Smer-SD," povedal v rozhovore.

Liberáli si uvedomujú jedinečné postavenie Smeru-SD v legislatívnom zbore, do parlamentu chcú preto prichádzať najmä s návrhmi, s ktorými by táto strana mohla súhlasiť. Ako príklad uviedol niektoré časti odvodovej reformy, ktorú pripravila bývalá pravicová vláda. "Tam si viem predstaviť veci, ktoré si Smer-SD osvojí," poznamenal Sulík, ktorý sa nádeja, že ľavičiari sa hlbšie zamyslia nad odvodovým bonusom. 

Pomocnú ruku Sulík Smeru-SD ponúka aj pri zmiernení trestov pre konzumentov marihuany. "Myslím, že po odbornej stránke vieme argumentovať na vysokej úrovni," vyhlásil s tým, že v tejto otázke je pripravený spojiť sa so Smerom-SD aj proti bývalým koaličným partnerom z KDH. Líder liberálov sa neobáva, že by Smer-SD napríklad podporou dekriminalizácie marihuany pripravil SaS o program. "Náš program je oveľa bohatší ako dekriminalizácia marihuany," podčiarkol. 

Naopak, sulíkovci sú pripravení ostro protestovať proti zrušeniu rovnej dane. Ak však v bude rovná daň zrušená, SaS v aktuálnom volebnom období s návrhmi na jej znovuzavedenie do parlamentu nepríde. "Prísť s tým do parlamentu a čakať, že Smer-SD to podporí, by bolo úplne naivné. Čiže toto napríklad robiť nebudeme".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu