Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SMK: Za Ficovej vlády nemôžu menšiny rátať s krokmi vpred

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Plánované zrušenie postu vicepremiéra pre ľudské práva a národnostné menšiny vo vláde Roberta Fica (Smer-SD) podľa SMK poukazuje na fakt, že národné komunity na Slovensku nemôžu rátať s krokmi vpred.

"Zachovanie status quo je prostriedkom ďalšej asimilácie maďarskej menšiny a ďalším dôvodom na presťahovanie do zahraničia," uviedla hovorkyňa strany Helena Fialová po dnešnom zasadnutí Rady predsedov, ktorá sa zaoberala aktuálnymi otázkami a pripravovaným programom vlády Roberta Fica. SMK skonštatovala, že kabinet Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) nezaradil do svojho programu komplexný zákon o menšinách a vytvárajúca sa Ficova vláda ho ani len nespomenula.

Cieľom dnešného zasadnutia Rady predsedov SMK bolo zhodnotenie výsledkov parlamentných volieb a rokovanie o budúcnosti strany. "SMK pokladá za svoj hlavný cieľ účinnejšiu ochranu záujmu menšinových komunít, a to nielen zachovaním doteraz vytvoreného legislatívneho stavu, ale aj jeho ďalším rozvíjaním," doplnila Fialová s tým, že strana je v týchto otázkach otvorená viesť s každým konštruktívny dialóg. Strana sa dnes zaoberala aj prípravou zasadnutia Republikovej rady SMK, ktoré je naplánované na 21. apríla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu