Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Galbavý: Dzurinda sa mal vzdať funkcie ešte pred voľbami

Tomáš Galbavý
Tomáš Galbavý

BRATISLAVA - Líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa mal vzdať straníckej funkcie ešte pred voľbami. Pred dnešným zasadnutím Prezídia SDKÚ-DS, kde sa má riešiť ďalšia politická budúcnosť vedenia strany, to vyhlásil člen Prezídia Tomáš Galbavý.

Volebný výsledok SDKÚ-DS podľa jeho slov ukazuje, že bolo chybou, že sa Dzurinda nevzdal ešte pred voľbami. Na otázku, či sa vzdá dnes, odpovedal Galbavý protiotázkou, či už nie je neskoro. Galbavý, ktorý v predvolebnom videu prestrihával červený drôt, si aj napriek neúspechu strany myslí, že prestrihol ten správny.

"No vtedy som ešte nevedel, že volebný výsledok bude vyzerať ako Waterloo. Veľa som o ňom čítal, ale teraz som zažil na vlastnej koži, ako to v politickom živote vyzerá," povedal s tým, že on bude do budúcnosti podporovať Luciu Žitňanskú, ktorá avizovala kandidatúru na predsednícky post. Podpredseda strany Milan Hort, ktorý sa rovnako ako Galbavý do NR SR nedostal, si myslí, že Ivan Mikloš by mal ostať podpredsedom strany.

"Poradíme sa a dozviete sa všetko. Názor mám, ale v tejto chvíli si ho nechám pre seba," odvetil na otázky o ďalšom osude straníckeho vedenia. Martin Fedor je podľa vlastných slov podporovateľom zmeny v strane. "Som rád, že sa Žitňanská rozhodla kandidovať," podotkol.

O tom, že záujem o tento post má údajne aj bratislavský župan Pavol Frešo, Fedor nepočul. Či dnes Dzurinda zloží funkciu, Fedor špekulovať nechcel. SDKÚ-DS získala v sobotňajších (10.3.) parlamentných voľbách 155.744 hlasov (6,09 percenta). V porovnaní s rokom 2010 tak strana prišla o viac ako 200.000 voličov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu