Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Gašparovič rozhodne o odvolaní Mikloša po spoločnom stretnutí

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič rozhodne o zotrvaní či odvolaní ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) až po tom, ako sa s ním stretne. Šéf rezortu financií dnes odchádza do Bruselu na rokovania ministrov financií eurozóny o balíku druhej pomoci Grécku. Stretnutie s prezidentom by sa tak malo uskutočniť v priebehu tohto týždňa, po jeho návrate.

"Hlava štátu sa zaoberá vzniknutou situáciou na Finančnom riaditeľstve SR. Prezident si chce vypočuť, ako chce pán minister riešiť túto situáciu a je presvedčený o tom, že sa ňou treba akútne zaoberať. Od pána Mikloša si bude žiadať aj vysvetlenie vzniknutého stavu a až na základe toho sa bude rozhodovať," povedal hovorca hlavy štátu Marek Trubač.

Vyvodenie zodpovednosti voči Miklošovi v sobotu (18.2.) žiadal opozičný Smer-SD. Zdôvodnil to chaosom, ktorý podľa neho v súčasnosti panuje vo výbere daní. Minister financií pre vzniknutú situáciu prijal radu opatrení, ktoré majú riešiť vzniknuté problémy v systéme daňovej správy. Zároveň rozhodol o výmene prezidenta Finančnej správy SR. Na tomto poste Igora Krnáča vystriedala Mária Machová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu