Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico odkazuje Dzurindovi, nech dá Smeru pokoj

Mikuláš Dzurinda a Robert Fico
Mikuláš Dzurinda a Robert Fico

BRATISLAVA – Predseda Smeru-SD Robert Fico odkazuje šéfovi SDKÚ-DS Mikulášovi Dzurindovi, že je zlé, keď sa z politika stáva satirik. Ako uviedol Fico dnes na tlačovej besede, Dzurinda môže zabudnúť na to, že zlepenec bude vo vláde a Smer podporí trvalý euroval.

„Nikdy. Nech sa nikto nespolieha na to, že Smer tu bude ako plienky na jedno použitie. My podporujeme permanentný euroval, ale nikto so Smerom nebude nakladať ako s vlastnou hračkou. On hračku má, nech sa s ňou hrá,“ odkázal Dzurindovi.

Dzurinda nedávno uviedol, že si vie predstaviť holandský model, kde za niektoré veci, ktoré sa týkajú štátnych záujmov, hlasuje koalícia s opozíciou. Tak by to mohlo fungovať aj u nás v prípade, že by pravica bola po voľbách vo vláde a SaS by odmietala podporiť trvalý euroval.

Fico zároveň informoval, že na volebnú kampaň využíva strana peniaze, ktoré dostala za parlamentné voľby v roku 2010. Okrem toho si požičala na kampaň milión eur.

Podľa Fica zorganizovať platné referendum je na Slovensku náročné. Už niekoľko rokov sa diskutuje o zmene podmienok. „To je na diskusiu,“ povedal v súvislosti s požiadavkou organizátorov Gorila protestov.

Reagoval aj na opakovaný návrh predsedu NR SR Pavla Hrušovského na prijatie novej ústavy. Podľa Fica však ústavu netreba meniť, ale oslavovať, že má 20 rokov. Upozornil, že po novej ústave volajú politici koaličného tábora, z ktorého ani jeden poslanec nehlasoval pred 20 rokmi za prijatie prvej slovenskej ústavy. Fico je tiež "proti zbrklým novelizáciám ústavy".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu