Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovanisti sa chystajú na gorilí protest, od minulého sa dištancujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Fanúšikova bratislavského Slovanu možno v piatok tiež vyjdú do ulíc protestovať proti Gorile, od minulotýždňovej demonštrácie sa však dištancujú.

"Ak sa náhodou v dave vyskytli chuligáni alebo fanúšikovia Slovana, neboli tam ako organizovaná skupina, ale ako radoví občania Slovenskej republiky, ktorí mali potrebu vyjadriť sa proti tomu, čo sa v našej spoločnosti deje a s čím nesúhlasia," píšu slovanisti na stránke oficiálneho fanklubu www.belasaslachta.sk. "Belasá šľachta" zároveň vyjadrila svoju podporu organizátorom protestu. "Vzhľadom na všetky tieto skutočnosti zvažujeme našu oficiálnu účasť na najbližšom proteste," oznamujú na svojej webstránke.

O futbalových chuligánoch a extrémistoch hovoril po poslednom proteste minister vnútra Daniel Lipšic, polícia aj samotní organizátori. Policajná hovorkyňa Petra Hrášková potvrdila, že medzi protestujúcimi boli podľa polície aj fanúšikovia viacerých futbalových klubov a prívrženci rôznych extrémistických skupín. Lipšic zasa krátko po proteste obhajoval zákrok ťažkoodencov a použitie vodného dela tým, že "polícia zasahovala až v okamihu, keď pred budovou parlamentu boli prítomní výlučne extrémisti a futbaloví chuligáni, mnohí v podnapitom stave sústavne útočili na políciu".

Organizátori protestu, ktorí sa dištancovali od vandalizmu a násilia, očakávajú extrémistov či provokatérov aj tento piatok. "Máme také informácie," povedala usporiadateľka protestu Alena Krempaská. Ako dodala, spolupracujú však s políciou a z bezpečnostných dôvodov nechcú bližšie špecifikovať trasu protestu. Ten sa začne o 16:00 na bratislavskom Námestí SNP a podľa sociálnej siete Facebook sa na ňom zúčastní viac než päťtisíc ľudí. Lipšic dnes upozornil, že ak na najbližšom proteste bude dochádzať k provokáciám a násiliu, polícia zasiahne. "Polícia bude trpezlivá do poslednej chvíle, tak ako bola trpezlivá minulý týždeň," poznamenal Lipšic na tlačovej besede.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu