Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Odvolaný Janota potvrdil pravosť Gorily: Trnka rieši vyšetrovanie, aj keď nie je v tíme!

Milan Krajniak
Milan Krajniak (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Riaditeľ Nemocnice sv. Michala Stanislav Janota, ktorý dnes požiadal o uvoľnenie z funkcie, potvrdil pravdivosť niektorých údajov zo spisov Gorila. Tvrdí však, že v čase, keď pôsobil ako člen prezídia Fondu národného majetku (FNM), spomínané privatizačné aktivity sa neprerokovávali a neschvaľovali.

"Iste niektoré tie údaje sú aj pravdivé, ale to, že aké úvahy má niekto o nejakom pokuse ma zneužiť, tak za to ja, žiaľ, alebo teda našťastie, nemôžem," povedal Janota pre Slovenskú televíziu.

STV dnes v súvislosti s personálnymi odstúpeniami niekoľkých figurantov spisu oslovila aj námestníka zastupujúceho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Ten napríklad poznamenal, že celkom nechápe vyhlásenia ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH), ktorý vyzdvihol, že jeho poradca pre rómsku kriminalitu Milan Krajniak požiadal o uvoľnenie z funkcie, hoci bol v spisoch spomínaný okrajovo. "Ja mu, samozrejme, nebudem brať ilúzie, ale myslím si, že jeho závery nie sú správne," reagoval Trnka.

Dodal pritom, že odstúpenie Krajniaka nič nemení na zámere špeciálneho tímu prokuratúry vypočuť ho v súvislosti s touto vecou. "Všetci tí, čo sú spomínaní v spise, ktorý je na internete, budú podliehať výsluchu," podčiarkol. Námestník zastupujúceho generálneho prokurátora Dobroslav Trnka sa ku kauze vyjadril, aj keď nie je vo vyšetrovacom tíme Generálnej prokuratúry údajnej kauzy Gorila. Vedúcim tímu sa stal prokurátor Generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky. Členmi tohto tímu sú Ján Šanta z Úradu špeciálnej prokuratúry, Jozef Čentéš z Generálnej prokuratúry a z Krajskej prokuratúry v Prešove Viliam Loda a Rudolf Staško.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu