Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Matovič opäť vypovedal o korupcii v politike

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nezávislý poslanec Národnej rady SR Igor Matovič dnes opäť vypovedal v súvislosti s jeho medializovanými vyjadreniami o korupcii v politike. Tentokrát ho vypočuli na Úrade boja proti korupcii. Matovič sa k výsluchu nechcel vyjadrovať.

"V prípade politických nominácií už som povedal všetko. Nebudem to dokola opakovať," povedal pre Matovič, ktorý obvinil z korupcie všetky politické strany na Slovensku. Tvrdí, že ju organizovane praktizujú cez stranícke nominácie.


      
V súvislosti so svojimi vyjadreniami vypovedal Matovič 29. júla u Jozefa Čentéša, ktorého parlament zvolil za generálneho prokurátora, no stále nie je za šéfa prokurátorov vymenovaný. Čentéš odovzdal podanie s informáciami od Matoviča Úradu boja proti korupcii na ďalšie konanie 16. augusta.


      
Matovičovu výpoveď na Generálnej prokuratúre SR inicioval námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka. Vychádzal pritom z poslancových vyjadrení v rozhovore pre denník Sme a na jeho tlačovej konferencii. Čentéš následne Matoviča vypočul, a to dokonca dvakrát. Prvú výpoveď totiž podľa neho omylom skartovali. Matovič to označil za ľudskú chybu, Smer-SD za vážne zlyhanie a vyzval Čentéša na rezignáciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu