Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Radičová zažalovala Fica: Toto si vyprosím!

Robert Fico a Iveta Radičová Zobraziť galériu (2)
Robert Fico a Iveta Radičová

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová podala v utorok žalobu na ochranu osobnosti voči podpredsedovi Národnej rady SR Robertovi Ficovi (Smer-SD).

Dnes o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Premiérka v žalobe požaduje, aby sa jej líder sociálnych demokratov ospravedlnil za "nepravdivé a urážlivé tvrdenia, ktorými komentoval údajný vplyv jej osoby na vzdanie sa kandidatúry Jozefa Čentéša na funkciu generálneho prokurátora SR".

Zároveň spochybňuje jeho vyhlásenia, ktorými vyjadroval podozrenie, že Radičová bola spojená s korupciou v prípade dotácie na dostavbu biatlonového areálu v Osrblí.

Podľa expremiéra Fica ide o pokus predsedníčky vlády prekryť svoje mlčanie v kauze, ktorá súvisí s prenájmom budovy pre daňové úrady v Košiciach od spoločnosti okresného šéfa SDKÚ-DS Ondreja Sčurku.

"Pani premiérka je pod obrovským tlakom. Miesto toho, aby dala jasnú odpoveď, ako je to napríklad s tým daňovým riaditeľstvom a prečo sa nevyjadruje a nestojí za slovami, ktoré povedala na začiatku tejto kauzy, tak prichádza s návrhmi, ktorými sa snaží odpútať pozornosť. Takže toto je to vyjadrenie pani premiérky ku kauze daňového riaditeľstva? Ak áno, tak jej k tomu naozaj blahoželám," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu