Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mladí sociálni demokrati protestujú karikatúrou Radičovej

Bilboard, ktorým Mladí sociálni demokrati upozorňujú na prenájom budovy pre daňové úrady Zobraziť galériu (2)
Bilboard, ktorým Mladí sociálni demokrati upozorňujú na prenájom budovy pre daňové úrady

BRATISLAVA - Mladí sociálni demokrati (MSD) budú od dnešného dňa upozorňovať na prenájom budovy pre daňové úrady v Košiciach prostredníctvom mobilnej billboardovej kampane. Vozidlo s plagátom, ktorý zachytáva karikatúru premiérky, ako zametá špinu pod koberec so straníckym logom SDKÚ-DS, dnes pred budovou Úradu vlády SR predstavil šéf MSD a poslanec parlamentu Andrej Kolesík (Smer-SD).

"Len sa chceme spýtať, prečo kryje stranícky biznis, dokedy bude mlčať, prečo necháva túto tému tak, ako je v SDKÚ-DS zvykom aj v iných témach, doslova a do písmena vyhniť," vysvetlil zámer kampane Kolesík.

Súčasne odmietol reagovať na otázku, či mu neprekáža, ako sa realizoval podpis zmluvy počas vlády expremiéra Roberta Fica (Smer-SD). Zmluva podpísaná krátko pred parlamentnými voľbami v roku 2010 predpokladala nájomné až o tretinu vyššie ako zmluva, ktorú sa podarilo dohodnúť neskôr.

"Ja som tu kvôli tejto zmluve nájomnej, nie zmluve, ktorá bola predtým... Robert Fico sa ku všetkému, k čomu sa mal vyjadriť, sa vyjadril. Takto to vnímam ja a takto to vnímajú aj MSD," obhajoval straníckeho lídra Kolesík. Na otázku, či to znamená, že predchádzajúca zmluva bola v poriadku, odmietol zaujať jednoznačné stanovisko.

DR SR oznámilo o rozhodnutí uzavrieť zmluvu s Nitra Invest 19. augusta. Urobilo tak napriek tomu, že oslovené mimovládne organizácie Aliancia Fair-play a Transparency International došli k záveru, že by sa súťaž na prenájom mala zrušiť. Dôvodom mali byť kritériá, ktoré boli údajne stanovené tak, že ich mohla splniť len spoločnosť okresného šéfa SDKÚ-DS v Nitre Ondreja Ščurku.

Kým šéf rezortu financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) či minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS) problém v súvislosti s týmto rozhodnutím nevideli, líder Smeru-SD Robert Fico ho označil za dokončenie mimoriadne závažného prípadu straníckeho klientelizmu. Šéfka vládneho kabinetu Iveta Radičová (SDKÚ-DS) sa dodnes k tomuto prípadu nevyjadrila. "V čase, keď budem považovať za potrebné niečo povedať, tak poviem," odkázala pred časom médiám.

Pojazdný billboard MSD bude počas niekoľkých nasledujúcich dní jazdiť predovšetkým po hlavných ťahoch Bratislavy a pred Úradom vlády SR. Kampaň by sa mala skončiť po tom, ako organizátori minú približne 1000 eur vyzbieraných na ňu.

Premiérka Iveta Radičová sa vyjadrí k prenájmu budovy pre košických daniarov až po návrate ministra financií Ivana Mikloša zo zahraničia. Novinárom to dnes povedal hovorca predsedníčky vlády Radoslav Baťo.

Bilboard Mladých sociálnych demokratov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu