Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kocúrkovo u Slotu: Stanovy mal znásilniť listom!

List od Jána Slotu Zobraziť galériu (2)
List od Jána Slotu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šéf SNS Ján Slota je zrejme netrpezlivý. Včera totiž zaslal list poslancovi a bývalému podpredsedovi Rudolfovi Pučíkovi, v ktorom mu oznamuje, že zaniklo jeho členstvo v strane. Kuriózne na celej veci je, že to zdôvodňuje členstvom v inej politickej strane. Tá pritom ešte oficiálne neexistuje.

„Vzhľadom na skutočnosť, že ste členom prípravného výboru a zároveň jedným zo zakladateľov  politickej strany NaS, prejavili ste tým svoju vôľu byť členom tejto politickej strany a odo dňa nasledujúceho po dni rozhodnutia prípravného výboru, t. j. odo dňa 24. 5. 2011 ste sa stali jej členom,“ píše v liste predseda SNS, ktorý vychádzal z informácií zverejnených na internetovej stránke NaS. Novozaložená strana Národ a spravodlivosť Anny Belousovovej pritom ešte nie je zaregistrovaná a v skutočnosti tak neexistuje.

Podľa stanov SNS pritom zaniká členstvo iba v prípade členstva v inej politickej strane alebo hnutí. Hovorkyňa SNS Jana Benková potvrdila, že list odoslali, no prečo nepočkali do oficiálneho vzniku strany NaS, sa nevyjadrila. „Áno, včera sme odoslali list pánovi poslancovi Rudolfovi Pučíkovi, v ktorom zdôvodňujeme toto rozhodnutie,“ reagovala.

Pučík bol našou otázkou prekvapený. „Posolstvo Jána Slotu mi bolo doručené emailom včera poobede. V súčasnosti zbierame podpisy, čiže politická strana NaS ešte nemohla byť zaregistrovaná na ministerstve vnútra a ešte neexistuje. Z posolstva je zrejmé, že ide o nedočkavosť v jednočinnom súbehu so znásilnením stanov SNS. Prežil som to bez kolapsu, nepodniknem žiadne kroky,“ uviedol poslanec parlamentu.

 

List od Jána Slotu
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu