Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Kažimír: SNS viac zaujíma maďarský turul ako grécka pôžička

Peter Kažimír Zobraziť galériu (2)
Peter Kažimír

BRATISLAVA - Národniarov zrejme viac zaujíma maďarský turul (mytologický vták, pozn.) ako národno-štátne záujmy Slovenska. Preto podľa poslanca Smeru-SD Petra Kažimíra chýbali v piatok (1.7.) popoludní v pléne počas rokovania o pôžičke Grécku.

"Kolegovia zo SNS už zrejme hľadajú turulov ako každý víkend," konštatoval pri pohľade na prázdne lavice slotovcov počas spomínanej parlamentnej rozpravy. Prázdnotou však zívali aj stoličky liberálov. Tí podľa Kažimíra dali pred rokovaním prednosť trestu za to, že potopili novelu stavebného zákona z dielne KDH.

"Väčšina zo SaS niekde inde mimo sály píše 'Už to nikdy neurobím' a adresuje to kolegom z KDH," zhodnotil situáciu Kažimír. Šéf parlamentu a liberálov Richard Sulík mu poďakoval za štatistiku a vyzval ho, aby pokračoval vo svojom príspevku k otázke Grécka.

Kažimír poukázal na neprítomnosť poslancov SaS a SNS aj preto, že to boli práve oni, kvôli komu parlament celý piatok rokoval o návrhu uznesenia, ktorým má Národná rada SR obmedziť mandát ministrovi financií Ivanovi Miklošovi (SDKÚ-DS) pri rokovaniach o novom programe pomoci pre Grécko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu